dinsdag 22 maart 2011

College-opname versus Powervideo

Na lunch met de accountingdocenten (waarbij veel interesse was voor het maken van powervideo’s aan de hand van veel voorkomende studentvragen tijdens practica om juist gelegenheid te hebben als docent de moeilijke vragen te beantwoord – scenario werkt hier ook @Derk Jan Heslinga) gaan we verder met een college-opname van Joey, ook docent accounting. De opnames worden gemaakt met een mobiele set (bestaande uit een webcam, laptop, draadloze microfoon en camtesia capture software) en worden vlak voor het college opgezet. Het werken met vaste opstellingen van beamers en college-opname apparatuur is hier onmogelijk, het wordt helaas direct gestolen..
Het veel voorkomende idee (je komt het overal ter wereld tegen….) dat het makkelijk is om in één keer én je aanwezige studenten én je studenten on demand te voorzien is hardnekkig. Echter je kunt daar dwars tegen in gaan of docenten juist helpen zelf –snel- de keuze te maken. Ik kies voor het laatste.. Dus we maken eerst twee video’s tijdens het college over de uitwerking van vraagstukken. Mooi dat Joey ons de gelegenheid geeft om bij haar in de klas mee te kijken. Het geeft mij de gelegenheid om ook met de studenten te vragen hoe zijn te werk gaan bij het oplossen van de vraagstukken (De voertaal tijdens al het onderwijs is Engels, in ZA wordt veel Engels gesproken). Alles wordt met de hand uitgerekend, dus niet met een spreadsheet oid. Reden hiervoor is dat de studenten nauwelijks computers hebben. De beschikbaarheid op de campus neemt toe maar dat is sinds korte tijd. Het idee om de uitleg aan de hand van een spreadsheet te doen om op deze wijze het schermcapture te kunnen toevoegen aan de opname, komt helaas niet echt uit de verf. Tijdens de uitleg voelt Joey goed aan dat dit niet aansluit bij de studenten, ze gaat verder op het bord. De opnames van dezelfde uitwerken in de vorm van een powervideo vinden volgende week plaats. Hopelijk gaat het lukken een tablet of speciale pen te gebruiken om op deze wijze de uitwerking te capturen. Ik ben benieuwd welke conclusie Joey gaat trekken mbt College-opname versus powervideo! Wordt vervolgd.



Na afloop geeft mij een rondleiding op de campus. Deze is in de laatste fase van een renovatie. Opvallend is dat er veel hekken/afscherming rond de ramen en deuren is, verder is er geen lift (Op z’n Zuid Afrikaans: heisbakkie) te vinden is. Best vermoeiend in de hitte van circa 30 graden (-:














Donderdag 17 maart 2011

2 opmerkingen: